3D Bútortervező
Tervezd meg konyhádat ingyen!

Partnereink

Gamper Üzletház Kft.
Zalaegerszeg
Aknis Bútor    
Zalaszentgrót
Sárai és Csomai Bt.
Veszprém
Gyurasics Bútoripari Kft.
Pécs
Meister-Holz Kft.    
Pápa
Horváth Faipari Kft.   
Kecskemét
Dósafa Bútor Kft.
Budapest, XIV. ker.

2013 a természetes színek éve lesz!

 

A fehér szín évekig tartó hegemóniája után a dizájn és lakberendezés világába visszatérnek a föld-közeli, természetes színek. Ez a trend egészen más területen, az autóiparban is tetten érhető. A BASF Coatings nemzetközi megfigyelői nagy minta alapján megállapították, hogy az autók színeiben is egyre inkább a természetes színek dominálnak. Németországban például az újonnan gyártott autóknak már 12 %-a barna színű. A luxus kategóriában is ugyanez a trend: továbbra is dívik egyedinek lenni és kitűnni, azonban ez már napjainkban olyan színekkel érhető el az említett barna mellett, mint a borostyán, az ún. luxus-zöld különböző árnyalatai, vagy a szintén természet-közeli arany szín variációi.

2012-ben és a következő esztendőben a lakberendezés világában is ugyanezek lesznek a „menő színek": azaz a világos tónusok mellett (piros és sárga) sokkal inkább a barna és a zöld lesz a meghatározó.

Az olasz Massimo Caiazzo a színek és harmóniák világszerte elismert szakértője további fontos összefüggésekre hívja fel a figyelmet. Hétköznapjainkat és közérzetünket jobbá teszi a színek és (természetes/mesterséges) fények megfelelő egyensúlya. A nagy fény tágítja-, míg annak hiánya szűkíti a lakásunk nagyságát, illetve a térérzetet. Helyesen járunk el, ha szobánk járólapja sötétebb, mint az ugyanott található falak. Fontos azt is figyelembe venni, hogy noha érzékszerveink alapvetően függetlenül működnek egymástól, azonban bizonyos asszociációk, gondolattársítások már gyerekkorunk óta belénk égtek, és a szemünkkel érzékelt színek képesek így stimulálni más érzékszervünket is.

Az új irányzatok a bútorfrontokon is tükröződnek, bár a klasszikus értéket képviselő tömörfa ajtók soha nem mennek ki a divatból. A gyártók minden évben szép, igényes, egyedi modellekkel lepik meg a piacot. E termékcsoportban már modern vonalú, minimal stílusú darabok is kaphatók, melyek egyesítik a minőségi fa kitűnő tulajdonságait és időtállóságát, valamint az aktuális trend formavilágát.

Emellett természetesen bőséges kínálatból válogathatnak az újra vágyó, divatot követő vásárlók is. A magasfényű PET frontok, bár a szivárvány minden színében kaphatók, a kollekció mégis évről-évre bővül az új elvárásoknak megfelelően.